Tralala lilla molntuss! Siste nytt fra Iversen Skogen-leiren, her.

fredag 4. august 2017

Velkommen til et rykende ferskt postsommerferie nyhetsbrev fra oss i Iversen Skogen. Her kan du lese mer om at vi nå er Karmsund havns foretrukne kommunikasjonsbyrå, at vi har testet ut Snapchat Spectacles, en særdeles digg lunsjavtale for bedrifter, Iversen Skogen-ansatt i riksdekkende media, en energisk konferanse, vårt Sildajazz-samarbeid, lørdagens deilige båndtvang, samt snacks fra inn-, ut- og ellers i kommunikasjonsland.

Velkommen til siste nyhetsbrev fra Iversen Skogen.

PÅ SCENEN SAMMEN MED SILDAJAZZEN

Sildajazzen 2017 nærmer seg med kjappe, jazzdansende bevegelser. Vi i Iversen Skogen har brukt det siste halvåret på å arbeide frem festivalens visu­­elle pro­fil og dens ny­­­tenkende digitale strategi. Dette kan du lese og se mer av i denne snedne saken.

Vi ønsker Sildajazzen lykke til med gjennomføringen av årets festival og håper samtidig at alle som går ut for å jazza får seg noen særs trivelige festivaldøgn.


HAVN I HAVN

Foto: Karmsund havn

Karmsund havn utlyste i vår en anbudsrunde for ny kommunikasjonspartner, og vi i Iversen Skogen er stolte av å nå melde at vi gikk til topps her. Vi skal fungere som en baugpropell mot deres ambisiøse mål og levere tjenester innenfor kommunikasjonsrådgivning, digital markedsføring, design, profilering m.m.

Karmsund havn har på få år blitt en synlig tilrettelegger av sjøbasert infrastruktur, i kombinasjon med kontroll og forvaltning av sjøtrafikken i eget område. Målt i godsvolum er Karmsund havn i dag det tredje største sjøområdet i landet, og ambisjonene for ytterligere vekst og utvidelse i det interkommunale selskapet er store.

Frem mot 2030 skal Karmsund havn blant annet investere 600 millioner kroner på bygging og utvidelse av Haugesund Cargo Terminals på Husøy, noe som vil gjøre havnen til en av de største i Norge målt både i areal og kaikapasitet.

Vi takker for tilliten og gleder oss stort til å snarlig kaste loss for å være med på denne spennende, maritime reisen. Skip o hoi!


ANNE I HELE LANDET 

Vår egen dyktige kreatør og designer, Anne Lillebø Gjerstad, ble nylig intervjuet av Kreativt Forum. Les om Annes velbegrunnede kudosutdeling og hennes andre fornuftige ord her


BRILLER MED NOKO ATTÅT

I sommer har noen av oss på kontoret sett verden med helt nye, fancy og spektakulære øyne. Eller rettere sagt, med nye briller. Altså, verden gjennom nye brilleglass. Helt rett sagt, med Snapchat Spectacles. Morsomt, lett å bruke og ikke minst coolt utseendemessig. Noe som flere ikke har fått med seg hva gjelder disse innovative brillene, er at om du importerer videoene dine i HD, blir videoen i helt ypperlig Snapchat-kvalitet. Skriv det ned.

Testingen har også vært svært nyttig for oss da Sildajazzen og flere av våre andre kunder skal bruke Snapchat Spectacles de kommende ukene. I samme åndedrag må vi jo derfor selvsagt anbefale alle å følge sildasnap på Snapchat.


STRÅLENDE, LOKAL LUNSJAVTALE 

Siden like før sommeren har vi i Iversen Skogen fått prøvd ut et av de nye produkttilbudene fra Bondens kasse: Lunsjkassen. Dette har bokstavelig talt vært en utsøkt smakebit av et produkt som vi kommer til å fortsette med også i tiden fremover.

Avtalen innebærer at vi flere ganger i uken får levert fersk og lokal lunsjegnet mat direkte på arbeidsplassen. Nybakte brød og knakende ferske knekkebrød, smakfullt syltetøy, nypresset juice og kjøttpålegg i fleng. Lunsjavtalen har medført brede smil fra mette ansatte og fornøyelse blant ordensvaktene, som med denne ordningen slipper å dra på lunsjshopping.

Med andre ord; er din bedrift ute etter å så og si komme til et ferdigdekket lunsjbord, anbefales lunsjavtalen fra Bondens kasse på det ferskeste.


KUDOS TIL RICO

Noen liker å friske opp i hjemmet, andre liker å gjøre det på arbeidsplassen. Den siste tiden har vi foretrukket det som stod etter kommaet i forrige setning. Vi ser på oss selv som forholdsvis kreative og driftige, samtidig som vi noen ganger klarer å innse at vi trenger bistand og produktleveringer fra andre.

Flere av ansiktsløftene vi har gjort her i Haraldsgata 159 vil vi dele med dere ved en senere anledning. I forbindelse med våre egne oppussingsprosjekter, må det imidlertid deles ut ei bøtte og tre favner kudos til Rico Gruppen. Vi tok en telefon og la ut om hva vi ville ha fra dem, og før vi hadde lagt på røret var alt levert på døren vår. Stående applaus fra oss til en strålende samarbeidspartner.


REGI PÅ ENERGI

Tirsdag 8. og onsdag 9. august arrangeres årets utgave av EnergiRike-konferansen. Med temaer som endringsprosesser og verdiskapning i næringslivet, nye arbeidsplasser, investeringer i ny industri og digitalisering, har konferansen i Festiviteten og daglig leder i EnergiRike, Ingebjørg Sveen Brunborg, i år tiltrukket seg mange toppnavn fra næringslivet og innen norsk politikk.

På deltakerlisten finner vi blant annet næringsminister Monica Mæland, olje- og energiminister Terje Søviknes, konsernsjef i Hydro, Svein Richard Brandtzæg, konsernsjef i Lyse og styreleder Energi Norge, Eimund Nygaard, LO-leder Hans Christian Gabrielsen og adm. direktør i Norsk Industi, Stein Lier-Hansen. EU-ekspert Paal Frisvold, Bernd Bievert fra EU-kommisjonen og generalsekretær i WWF Norge, Nina Jensen, tar også turen.

Under konferansen vil blant annet Martha Kold Bakkevig i styringsgruppen til «Norwegian Clean Energy Cluster» fortelle mer om arbeidet med energiprogrammet som nå er i gang for å gjøre Haugesundregionen til en ledende internasjonal energiregion, med fokus på grønn energi og prosessindustri.

Iversen Skogen har stått for all markedsføring av konferansen gjennom produksjon av nyhetsbrev og Facebook-materiell. Vi ønsker Sveen Brunborg og resten av konferanseledelsen lykke til med arrangementet.


HUSK LØRDAGENS BÅNDTVANG

Under følger en rekke nyttige og underholdene saker fra inn-, ut- og ellers i kommunikasjonsland. Iversen Skogen-kollektivet ønsker med dette alle en riktig god helg. Sees på Den Festivalen i Vangen lørdag!

 

Hos oss går alle med bånd i morgen og vi håper du gjør det samme. Vi sees ? @promotedbybraak #denfestivalenivangen

Et innlegg delt av Iversen Skogen Reklamebyrå (@iversenskogen)MARKEDSFØRING

Axel Schwan, markedsdirektør i Burger King, gir deg sine beste markedsføringstips.

Google har fått en bot på snaue 2,7 milliarder dollar av EU for å promotere egne tjenester og annonser.

Vi 166 millioner som er på Snapchat tilbringer i snitt 25 til 30 minutter daglig på å bruke nettopp Snapchat. Her er alt du trenger å vite for å drive kommersiell business på den populære bildedelingstjenesten.

SoMe

Alle skal med. Facebook har nådd nok en milepæl når de nå har bikket 2 milliarder brukere.

Storebror og alle andre ser deg. Old news for noen, men Snapchat har nå i hvert fall kommet med en karttjeneste som viser hvor du og alle dine Snapchat-venner befinner dere til enhver til. Hvis du da ikke velger å gå i spøkelsesmodus.

Eplebil? Appels Tim Cook bekreftet tidligere i sommer at selskapet jobber med autonome systemer i forbindelse med bilkjøring.

Skype Hype? Skype kom nylig med en rekke oppgraderinger for første gang siden laseringen i 2006.

PÅ NETT

Bunnmålinger. Alle partiene på Stortinget får strykkarakter i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) sin statusmåling på politiske parti 2017.

Telenor har lansert neste generasjon SMS og hevder løsningen vil snu om på nordmenns forhold til tekstmeldinger.

Amazon har regnet ut at om nettsidene deres lastet inn bare ett sekund saktere, ville det årlig kostet selskapet rundt 13 milliarder kroner. Les derfor disse 4 tipsene fra Synlighet for å få opp hastigheten for dine egne nettsider.

TEKNO

Du har tatt 81 bilder av hunden din. Appen EyeEm hjelper deg å velge ut hvilket av dem du bør poste på Instagram for å få mest likes.

*smilebæsj* Nå kan du registrere emojis i url’en til nettstedet ditt.

Siden vi er inne på emojis og nettsider: Her har du en nettside som søker opp passende emojis alt etter som hvilket ord og tema du ønsker å formidle visuelt.

GAIm of Thrones. Elon Musk betegner Mark Zuckerbergs forståelse av AI som «begrenset».

Zuckerberg og Facebook ansetter på sin side en (menneskelig) AI redaktør.

SAMFUNNSFAG

De fem siste årene har norske avishus tapt hele 2,7 milliarder kroner. Fordi vi i er blitt mer digitale? Muligens, men en stor andel av dem av oss som har gått over til digitale abonnement bruker dem faktisk ikke.

Matkasse levert å døra-konseptene Bondens kasse, Adams matkasse og Godt levert har fått en gigantisk konkurrent. Amazon har nemlig kjøpt den økologiske supermarkedkjeden Whole Foods for å også bli en aktør innen ferske dagligvarer.

It is happening again når Twin Peaks nå er tilbake på skjermen. 25 år er gått siden vi sist ble dratt med til den amerikanske byen hvor vi ble kjent med flere av de 51 201 mystiske, uhyggelige og knekkebrødsprøe innbyggerne. Og tredjesesongen til David Lynch og Mark Frost er for mange om mulig enda mer abstrakt og utilnærmelig enn de to forrige. Da kan det være godt å lene seg på underholdene, oppegående og analytiske Twin Peaks-nerder, som Entertainment Weeklys Jeff Jensen og Darren Franish. I denne podcasten kommer duoen med hypoteser over mulige hint og svar knyttet til hva i svarte det er vi egentlig ser på, og hvorfor vi elsker det.