Klapp på skulderen til Strandryddeaksjon Haugalandet

tirsdag 8. mai 2018

«Plastics, metals, chemicals – these are doubled edged swords. Very useful in the right circumstances, very harmful in the wrong.»

Nordmenn og haugalendinger har de siste ukene lagt ned formidabel innsats under Strandryddeaksjonen 2018 i regi av Hold Norge Rent. Hele 90 ooo frivillige har i løpet av aksjonen ryddet hele 311 tonn søppel. Bare på Haugalandet regner man med at det i år blir plukket så mye som 50 tonn(!).

Her er noe av det de mange frivillige har plukket langs kysten de siste ukene:

  • 11 000 bomullspinner
  • 14 000 drikkeflasker
  • 3000 snusbokser
  • 900 fiskegarn
  • 2500 biter landbruksplast

Strandryddeaksjon Haugalandet

Strandryddeaksjon Haugalandet er et samarbeidsprosjekt mellom Ragn Sells, Friluftsrådet Vest, Karmsund Havn og Tysvær, Karmøy og Haugesund kommune. Den lokale aksjonen ble arrangert lørdag 5. mai. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen åpnet arrangementet før frivillige og profesjonelle dykkere ryddet Smedasundet og øyer som Vibrandsøy og Røvær for store mengder søppel.

Utover dagen ble det også avholdt en rekke miljøvern-relaterte aktiviteter og foredrag for både små og store.

Les også: – Regner med å nå fjoråret

Vi i Iversen Skogen er stolte samarbeidspartnere med Strandryddeaksjon Haugalandet og har produsert grafisk profil, annonsemaler, printannonser, nettbannere og confetti-event. Aksjonen er et strålende initiativ for å få oss haugalendinger til å bli mer miljøbevisste, og vi retter en stor klapp på skulderen til initiativtakerne bak prosjektet.

Verdensledende på avfallshåndtering 

Når vi først er inne på temaet avfallshåndtering langs vår langstrakte kystlinje, bør du også sjekke ut filmen vi har laget sammen med Vestbris for Delitek. Delitek er en markedsledende produsent og leverandør av komplette systemer for avfallshåndtering om bord på skip verden over.

I løpet av en flott uke med opptak i Lofoten tidligere i år, fikk vi på nært hold oppleve hvordan det verdensledende selskapet arbeider innen den maritime og offshore-relaterte industrien. Vi ble mildt sagt imponerte.