Nyhetsbrev: Mai, oh, mai

torsdag 27. april 2017

God ny vår! Og, nei, vi er ikke helt kommet til mai enda, men la gå. I dette nyhetbrevet kan du lese nytt og nyttig fra Face­book og deres F8-konferanse, om Apples hjelp­somme løsning for diabetikere, om RÆMA 1000 som ærkjænner mærkæ­varæ­blæmmæ, om tyven Insta­gram Stories som vokser seg større enn offeret Snap­chat og om vårt arbeid for Mat­kanalen.

Grafisk mat(eriel) for Matkanalen

Matkanalen dukket opp på TV-skjermen i desember 2015 og viser egne og inn­­kjøpte serier og programmer for å inspirere alle mat­­interesserte i vårt lang­­strakte land. Kanalen er reklame­­finansiert og sendes på TV, hver dag og natt, hele uken. Iversen Skogen bistår med grafiske utforminger.

Se referansen her

Du fucker ikke med øl! Rema 1000 legger seg flate etter Mack-skandalen, Æ og sin beste­venn-strategi.

I forrige uke møttes kommunikasjons­toppene i daglig­vare­gigantene Coop, Norges­gruppen og Rema 1000 til debatt under Omdømme­dagen. Rema 1000 stod her frem med en inn­rømmelse om kjedens neder­lag som følge av beste­venn-strategien og Æ.

Kommunikasjons­direktør i Rema 1000, Mette Fossum, fortalte her at daglig­vare­butikkene er veldig like på både pris og ut­valg, og det var det som var bak­grunnen for deres beste­venn-strategi. Da Rema 1000 dumpet øl- og brus­produsenten Mack til fordel for beste­vennen Ringnes, sa markeds­førings­professor Lars Erling Olsen at folk ville slutte å handle på Rema 1000 om markeds­styrken til Mack var til­strekkelig. Det viste seg å være en riktig prognose.

Les mer om innrømmelsene fra REMA 1000 her

Utvikler Apple et produkt som skal gjøre at diabetikere slipper å ta de hyppige blod­prøvene av seg selv for å måle sitt glukose­nivå?

Normalt overvåker mennesker med diabetes sitt glukose­nivå ved blod­prøver. Apple har, ifølge en rapport fra CNBC, nå imidlertid ansatt en gruppe bio­medisinske forskere for å jobbe med et hemmelig prosjekt som gjør at diabetes­pasienter kan ta målinger ved bruk av sensorer.

Les hele saken her

SoMe

TEKNO

  • Kjøpere av HTCs kommende mobile flaggskip, HTC U, vil kunne starte ulike funksjoner på telefonen bare ved å klemme på den.
  • Overvinn utfordringene knyttet til det å være kvinne i den mannsdominerte teknologiverdenen ved å følge disse ekspertrådene.
  • 11 grunner til å være begeistret for fremtidens teknologi.

TEKST OG DESIGN

BUSINESS

GODT OG BLANDET. SØTT, SALT OG SYRLIG

  • Duncan Riach var dataingeniør, teknologiarkitekt, bedriftsleder og mangemillionær i en alder av 27 år. Her kan du lese hvorfor han sluttet i jobben, hvordan han brukte opp alle sine millioner av dollar og hva han lærte av å gjøre det.
  • Babompibom. Ikke en innertier hos «Landsforeningen for god HMS», men i hvert fall Kitchens fine film for sin nye kunde – Byggmaker.
  • Ønsker du mindre bla bla bla i møtene med dine gode og pratsomme kolleger?
  • Mange avdankede eller fremdeles TV-spill-spillende mennesker jublet da Nintendo Classic Mini kom på markedet for bare noen måneder siden. Nå er det imidlertid tid for å si farvel. Farvel.
  • Netflix og Amazon Prime går hardt inn for å kapre markedet for videostreaming i India – et land med 450 millioner internettbrukere. Gigantene får imidlertid hard konkurranse fra en part som kjemper på hjemmebane.