Kule Julia Kuhley

søndag 20. august 2017

Til midten av november har vi i Iversen Skogen gleden av å ha besøk av den dyktige tyske designstudenten Julia Kuhley. Hun landet på Helganes i starten av august, og vi har dermed blitt godt kjent med henne de siste månedene. Nå er det på tide at du blir det sammen.

Hvem er du, Julia Kuhley?

– 10 fullstendig uviktige fakta om meg:

  1. Jeg har vært stor Hertha BSC-fan, stått blant de mest fanatiske fans og hooligans under lagets hjemmekamper, samlet autografer på Hertha-drakten min og malt sykkelen min blå og hvit. Jeg er ute av den fasen nå.
  2. Jeg blir veldig sint når tekniske ting ikke virker.
  3. Mine beste ferier er når jeg drar på fottur i naturen sammen med venner og lever det enkle liv med alt jeg trenger i ryggsekken, sover i telt og bare trenger å ta en dag av gangen.
  4. Hjemme i Berlin bor jeg i et hus sammen med andre studenter og flyktninger, noe som både er hyggelig og utfordrende.
  5. Jeg elsker å se animasjonsfilmer som jeg egentlig er alt for gammel for.
  6. Jeg liker å planlegge lang tid i forveien, å vite hva som kommer og å ha kontroll på ting. På en eller annen måte befinner jeg meg i et fremmed land hvor jeg ikke kan språket og uten å kjenne verken noen eller noe.
  7. Jeg elsker ostekake. Ostekake var også et av de første norske ordene jeg lærte meg.
  8. Som barn var jeg mest redd for å vokse opp. Kanskje noe som gjelder meg ennå.
  9. Jeg er en lidenskapelig prutejeger og er veldig lykkelig når det er sommer- og vintersalg.
  10. Alle fordommer knyttet til kvinnelige sjåfører gjelder for meg. Men ikke vær redd, jeg skal ikke kjøre bil her i Norge.

Hvorfor studerer du grafisk design?

– De fleste hater mandager. Jeg har imidlertid ikke gitt opp håpet om å en dag være så oppslukt i og av arbeidet mitt at selv mandager er ok. For meg er veien som mest sannsynlig leder meg dit grafisk design, fordi jeg liker å tenke visuelt, jobbe med farger, skape nye ting og sette eksisterende ting i en rekkefølge som gjør at folk til slutt er koblet til ideer.

Hvordan endte du opp i Haugesund og Iversen Skogen?

Skandinavia har alltid fascinert meg og jeg ønsket å leve der for en periode. Med tanke på mitt semester med praksisarbeid, søkte jeg etter grafiske byråer i Finland, Sverige og Norge. I mitt søk på nettet fant jeg blant mange andre byråer Iversen Skogen, og jeg likte deres arbeider veldig mye, så jeg ga det et forsøk. Heldigvis, her er jeg.

Har oppholdet levd opp til dine forventninger?

– Jeg leste en hel del om Norge på forhånd og ble dermed ikke overrasket over for eksempel været (det dere kaller «sommer»), prisnivået på mat, at alle prater utmerket engelsk og at Iversen Skogens lokaler er like stilige som bildene på hjemmesiden viser. Men det er også mange ting jeg ikke hadde forventet meg, som at alle er så åpne og inkluderende (jeg har alltid blitt fortalt at nordmenn er tilbaketrukne mennesker som holder seg for seg selv), hvor stille det er i Haugesund (veldig forfriskende til en forandring), at Iversen Skogens egen byråsykkel stod på rommet mitt da jeg kom hit første dag og synet av havet så nært i horisonten etter en fottur til toppen av et nærliggende fjell.

Hva har du arbeidet med siden du kom hit?

– Fra første arbeidsdag har jeg fått tillit og blitt tildelt virkelige jobber. For øyeblikket gjør jeg profilarbeid for to ulike kunder, noe som er veldig interessant. Jeg lærer veldig mye av alle tilbakemeldingene jeg får fra de andre i byrået.

Hva er det Haugesund har som Berlin ikke har?

– Havet, Iversen Skogen, mange vakre turløyper og brunost.

Hvis Iversen Skogen var et menneske, hvordan ville du beskrevet det med tre ord?

– Varmt, hardtarbeidende og Snapchat-avhengig.

Du har lært deg en hel del norsk på egenhånd. Hvordan?

– Mine lærere har vært mange ulike mobilapper og Donald Duck. Den siste tiden har jeg nemlig funnet ut at tegneserier er en ekstremt morsom og effektiv måte å lære seg å lese norsk.

Hva er ditt norske favorittord?

– Gangsperr.