Kjært byrå har mange navn

torsdag 19. april 2018

Steinar Skogersen. Iverskogen. Iversen Skogland. Reklameiversens Byråskog. Iversen og Skogen. Steinar Iversen. Stian Iversen og Skogen. Iversenskogen. Skogen Lund. Iversen Skoge. Steinar. Iversen Skogen. Skogen Iversen. Iversen Stein, Skog & Reklame. Hva heter dette reklamebyrået i Haraldsgata 159, nå igjen?

Vi heter Iversen Skogen Reklamebyrå. Enkelt og greit. Rett frem. Ikke noe fiksfaks. To tidligere byrånavn smeltet sammen til ett. Iversen først, så Skogen. Lett å huske. Eller?

Tidligere i år ble vi gitt navnet Skogen Iversen da Avisens Haugesund publiserte en finfin artikkel om at vi hadde åpnet vårt fjonge avdelingskontor midt i hjertet av København. Vi ble riktignok tildelt riktig navn i selve saken, men i en liten bildetekst dukket jaggu Skogen Iversen-navnet opp. Igjen.

Utbredt og ufarlig

Før du leser videre skal du imidlertid vite at om du er en av dem som har omtalt byrået vårt ved feil navn, er du maksimalt tilgitt.

Et lite oppsamlingsheat av situasjoner hvor byrået vårt har blitt tildelt navn det ikke har:

 • Våren 2018: Fra scenekanten i en kulturell storstue nær deg ble vi kalt Stian Iversen og Skogen
 • Vinter 2017/2018: Hos enkelte leverandører av produkter vi kjøper mye, har vi firmakonto. Hos en av disse leverandørene var vi registrert med byrånavnet Iversen Skogland.
 • Høsten 2017: I løpet av et tidsrom på ca. 15 minutter hadde vi på et folkerikt arrangement på indre kai følgende byrånavn: Steinar Iversen Reklamebyrå, Skogen og Iversen, Skogen, Iversen Reklamebyrå og Skogen Iversen. I enden av dette kvarteret ble vi også tildelt et diplom hvor det stod skrevet med bra stor font: Steinar Iversen.
 • Sommer 2017: En av våre medarbeidere, nærmere bestemt Andreas, mottok en pakke adressert til Skogen Lund v/ Andreas.

Testforlattere

I byrået vårt jobber det to tekstforfattere, med bakgrunn fra Avisens Haugesund. De skriver feil hele tiden. Ikkke, og ikke ikke. Flytter på ord i allerede nedskrevne setninger, uten å bøye substantiver og verb slik at bøyningen matcher den nå nye rekkefølgen av utvalgte ord.

Heldigvis leser de gjennom tekstene de produserer, så rundt 99,9 prosent av skriveleifene blir funnet, dømt og kastet ubemerket inn i glemmeboka.

Våre tekstforfattere fikk vi på plass i fjor etter sammenslåingen av Iversen Skogen og Bly Teksthus – et tekstbyrået som i allerede nevnte avisartikkel ble omtalt som Teksthuset Bly. Ikke første gang det heller, og ikke farlig på noe som helst måte. Bare tatt med som en parentes. Uten bruk av parentes, da. 

Iversen Skogen ble født en sommerdag i 2014 da Steinar Iversen Reklamebyrå og Skogen Reklamebyrå slo seg sammen. Hvilke potensielle byrånavn som ble forkastet da Stian, Kjetil x 2 og Steinar brainstormet i forkant av fusjonen, lar vi forbli uvisst. 

Hjelp til selvhjelp

Er du en av dem som har problemer med å huske at Iversen Skogen heter Iversen Skogen? Her har du 7 enkle huskeregler for hvordan du raskt kommer frem til navnet Iversen Skogen neste gang det stokker seg:

 1. Tenk på noe som er kaldt og godt å spise. Et ord med to bokstaver som sammen utgjør initialene i vårt byrånavn. (Ja da, hvis du absolutt må tenke alternativt, kan du også tenke terror. Noe vi selvsagt tar uforbeholden avstand fra. Altså terror, ikke deg som person om du ikke ønsker å tenke på noe kaldt og godt, som du kan putte i munnen.)
 2. Du er et menneske med navnet Iversen, som befinner seg i en skog, og ikke en skog som er i en person med navnet Iversen. «Det var en gang et menneske som het Iversen. En dag gikk mennesket inn i en skog.» Mennesket, så skogen. 
 3. Steinar Iversen Reklamebyrå var på banen og i bransjen lenge før Skogen Reklamebyrå. Iversen var først ute og kommer først. Skogen kom etterpå og kommer etter Iversen.
 4. Rundt omkring i hele verden finnes det skog. Noen skoger har vokst opp og kapret terreng som følge av naturens gang. Du vet, biene og blomstene. Samtidig finnes det også flust av skog på planeten som er plantet av mennesker. Mannen/damen med navn Iversen ble født før skogen han/hun plantet. 
 5. Vi er et byrå bestående av ivrige mennesker som holder til i en skog.
 6. 3 + 2-regelen. Ordet og navnet Iversen har tre stavelser, Skogen har to. 3 + 2, ikke 2 + 3.
 7. Skogen er for mange det siste stedet de ønsker å befinne seg om det lyner, tordner og regner kattunger mens vinden rasker og river i alt over jordskorpa. Skogen = sist.

SnailGimp

MailChimp er et kreativt selskap som utvikler digitale verktøy for andre selskaper og bedrifter som ønsker å markedsføre seg og vokse på kreativt vis. Da MailChimp i 2017 skulle gjøre MailChimp-navnet enda mer kjent, laget de en særs original navnekluss-kampanje som det er veldig verdt å sjekke ut.

Etter å ha sett denne videoen, kan du jo nå diskutere litt med deg selv rundt følgende:

Har vi i Iversen Skogen blitt såpass inspirert av MailChimp-kampanjen at det faktisk er vi som på subtilt vis har fått haugalendinger og andre til å navngi oss med allverdens kallenavn som kan minne om Iversen Skogen?

Ha en bra dag videre, hilsen alle oss i