Julens nyhetsbrev

fredag 22. desember 2017

Hei! Årets siste og mest julete nyhetsbrev fra Iversen Skogen, her. I det kan du lese om vår neste ansatte, vårt arbeid for Solid, Den festivalen i Vangen og Den Norske Filmfestivalen, våre blogginnlegg om hvordan du blir mer synlig hos Google og om bedriftsverktøyet bildebank, våre nå tette bånd til FKH samt interessante, praktiske og helt meningsløse markedsføringsrelaterte nyheter fra inn- og utland. God jul og godt nyttår, folkens!

Dette er et nyhetsbrev fra Iversen Skogen, type julete, hvor du kan lese mer om:

Solide antrekk til guttas julefeiring

Guttas jul for Solid

Lite er så hyggelig som et trivelig julebord, men lite er samtidig så kjipt som å komme på et julebord uten finstas. For å sikre at alle gutta i landet i år fant veien til butikken med det beste utvalget av julebord- og juleselskapelige antrekk, laget vi den landsomfattende kampanjen «Guttas jul» for Solid.

Hvem i juleste er det vi kan flagge som vår neste ansatte?

Ny ansatt i Iversen Skogen fra 1. januar

Er vår kommende ansatt en person du kjenner? Hvor bor denne personen? Kjenner denne personen deg? Hva skal denne personen jobbe med? Hvorfor har denne personen et dansk flagg foran ansiktet? Hvorfor tror denne personen at vi som byrå i fremtiden kan vinne mange nasjonale priser? Trykk, les og se.

Hovedplakaten for Den norske filmfestivalen 2018 er klar

Som siden Ålesund brant er det også i 2018 Iversen Skogen som står bak hovedplakaten til Den norske filmfestivalen. Ta en nærmere kikk på den her og se samtidig mange av de andre hovedplakatene vi har produsert for filmfestivalen tidligere år.

Den fantastiske festivalen i Vangen

den-festivalen-i-vangen

Førsteutgaven av Den festivalen i Vangen i august ble en fantastisk opplevelse. I tillegg til å kunne nyte møtet med alle de andre lykkelige publikummerne, de energiske banda, den smaksrike maten og de våte regndråpene, hadde vi i Iversen Skogen også gleden av å være med på den profilerende reisen til festivalen før den ble trommet i gang.

Bli mer synlig hos Google

Google er verdens største søkemotor og leder ca. 90 prosent av all trafikk videre til nettsidene folket klikker seg inn på. Les vårt blogginnlegg om hvordan nettopp dine nettsider havner høyest mulig opp på listen hos søkemotorgiganten.

Design og illustrasjoner til boka «Fra Hollywood til Haugesund»

«Hvor hadde Haugesund vært uten Den norske film­festivalen og hadde Haugesund hatt film­festivalen hvis det ikke hadde vært for Gunnar Johan Løvvik? Svaret på disse spørsmålene overlates til leseren. Men en ting kan slås fast: Film­festivalen hadde slett ikke vært den samme uten Løvvik.» Iversen Skogen stod for design og illustrasjoner til Løvviks bok «Fra Hollywood til Haugesund».

Bildebank – et nyttig verktøy for bedrifter

Bildebank – et nyttig verktøy for bedrifter. Foto: Geir Øyvind Gismervik

Spar tid og penger med en bildebank. Les vårt blogginnlegg om hvorfor du med dette verktøyet slipper å lete etter profilerende foto og bilder hver gang bedriften skal annonsere, trykke opp plakater, dele bilder i sosiale medier eller vise godt igjen i annet markedsførende arbeid. 

Me e kvite, me e blå. Me jobbe samen med FKH.

Som du muligens har fått med deg i lokale medier den siste tiden, inngikk vi nylig en to år lang samarbeidsavtale med FKH. Dette gjør oss til klubbens nye strategiske byråpartner, og vi gleder oss stort til å være med å løfte måken og regionens hvite og blå stolthet på veien mot sine kommersielle målsetninger.


TEKNO OG NETT

Om du trodde du hadde kjøpt din siste sammen­leggbare mobil­telefon, tar du muligens kraftig feil. I hvert fall om du digger Apple, som nylig patenterte en, ja, nettopp, sammen­leggbar mobil­telefon.

Skal du til Kina i fremtiden, men synes kinesisk er helt gresk? Da kan Microsofts nye app – Learn Chinese – lære deg å prate kinesisk ved hjelp av en AI-assistent. 祝你好運!

AI for life! Ved hjelp av AI skal Facebook skanne alle innlegg for mønstre av selvmords­tanker og dermed kunne redde liv.

Visste du at Åse Kleveland var den norske kvinnen vi nordmenn søkte mest etter på nett i 2017? Her kan du se hva vi nordmenn ellers søkte mest på, og her kan du ta en nærmere titt på hva våre venner i resten av verden søkte på i året som snart er gått.

DESIGN

Nye skatte­lister! Altinn har fått nytt design og en total­overhaling som skal føre til bedre kunde­opplevelser.

Beck is back. Kjøper du LP-versjonen av Becks ferske album «Colors» kan du ved hjelp av med­følgende artwork sette ditt eget preg på coveret.

Årets beste design. De nominerte til Design of the Year 2017 er nå klare. På listen finner vi blant annet IKEA og selvsagt Kanye West.

Kommentar: – Digitalt design er blitt for likt og står i fare for å designe seg inn i et hjørne.

SOSIAL BUSINESS

Har du hørt om sosiale medier? Her er i hvert fall flere eksperters tips om hva som blir de 10 mest sosiale medier-trendene i 2018.

Papercut. Medie­byråene kjøper nå mer reklame på sosiale medier enn i papir­avisene.

Vipps, så var fleste­parten av oss Vipps-avhengige. Vipps, BankAxept og BankID slår seg sammen og etablerer Nordens ledende betalings- og identifiserings­aktør.

Amazoning! Årets Black Friday gjorde ham til verdens rikeste.

FaceKids. Facebook lanserer en meldings­app for barn med gunstig og viktig foreldre­kontroll.

Dette hørte du på i 2017. Få ditt siste år på Spotify oppsummert.

FILM

Picture this. Reklame­film om de som tar de aller viktigste bildene av oss nordmenn i løpet av våre liv.

Moz the Monster. Den britiske varehus­giganten John Lewis har sluppet sin årvisse og tradisjonelt mye omtalte julefilm.

Denne jula satser Tine reklame­pengene sine på noen som ikke finnes.

Min er større enn din! Samsung tøyset nylig med Apple i en reklame­film. Nå tøyser Motorola med Samsung for måten de tøyset med Apple på.

Lyst å komme i skikkelig kommers jule­stemning? Da kan du ta et lite dypdykk i The Suns kåring av historiens beste reklame­filmer med jule­tematikk.

R(ART)

Haaaaaair Nah. Haaair Nah. Alltid drømt om å spille et data­spill om en svart kvinne som er lei av at folk berører håret hennes? Da går drømmen din i oppfyllelse ved å trykke på disse ordene.

Hvilke følelser strømmer gjennom deg idet du drar et annet menneske i ansiktet? Hæ? Ikke så godt å si? I hvert fall, liker du ikke å dra et annet menneske i ansikts­huden i den virkelige verden, kan du nå gjøre det på data­skjermen ved hjelp av musa di.

Kim vinne? Morsomme Jimmy Kimmel har kåret «Årets morsomste klipp».