Tysvær kommune | Miljødesign

Utstillingen «Migrasjon – før og nå» på Tysværtunet kulturhus omhandler lokal utvandringshistorie samt global migrasjon før og nå og består av bilder og tekst på store flater, skjermer, bannere og lamper.

«Migrasjon – før og nå» gir deg et innblikk i historien til «utvandringens far» Cleng Peerson fra Tysvær og hva som møtte utvandrerne da de kom frem til Amerika. Det var håp og forventninger om et nytt og bedre liv som drev de som reiste ut. Det samme gjelder menneskene i parallellhistorien om dem som la og legger ut på lignende reiser nå i moderne tid.

Utstillingen "Migrasjon – før og nå" i Tysværtunet kulturhus

Løft blikket

Utstillingen sammenligner disse historiene og skal få de besøkende til å tenke og reflektere over datidens og nåtidens mennesker på flykt.

Utstillingen er satt opp på en noe original måte: Bilder og tekst på store flater, skjermer, bannere og lamper opp under taket i andre etasje utenfor biblioteket i Tysværtunet kulturhus. Noe av bakgrunnen for dette er å få folk til gjøre den symbolske handlingen med å løfte blikket.

I tillegg til installasjonene oppunder taket, består utstillingen av flere skjermer og informasjonsvegger på gulvplan som forteller de viktige historiene. Historier som er nærmere oss enn vi gjerne tenker over.

Design / art direction / prosjektledelse: Andreas Mokleiv, Iversen Skogen
Prosjektgruppe: Ingvar Frøyland, Hans Storhaug, Øystein Simonsen, Helga T. Haugsnes Borgen, Vidar Aarhus og Andreas Mokleiv.

Se andre arbeider innen design utført av Iversen Skogen:

Andreas Mokleiv AD / prosjektleder Send e-post +47 901 85 302