Sildikon Valley | Konsept

Haugaland Vekst og Haugesundregionen står bak et unikt sommerjobb-prosjekt, der studenter blir invitert med på å løse utfordringer som store bedrifter på Haugalandet står overfor.

Utfordring:

Haugaland Vekst og Haugesundregionen ønsket å koble de største talentene norske universiteter og høyskoler har å by på, med lokale bedrifter. Dette gjaldt store aktører som blant annet Gassco, Sjøfartsdirektoratet, Aibel og Hatteland.

Idéen var å tilby unike sommerjobber der studentene skal jobbe sammen i grupper og prøve å løse noen av bedriftenes utfordringer på kreative måter. Dette i stedet for den tradisjonelle løsningen hvor studentene går inn som avløsere for ansatte på ferie.

Vi i Iversen Skogen fikk i oppdrag å gi konseptet navn, grafisk profil, nettsted og markedsmateriell som skulle appellere til målgruppen. Dette skulle skape en fellesskapsfølelse og promotere den imponerende nyskapingen som allerede finner sted i vår region.

Løsning:

Silden som bygget Haugesund er for lengst redusert til et identitetsbærende ikon. Men mulighetene i og rundt «Sildabyen» har aldri vært større. 

Teknologi var fellesnevneren for alle stillingene, noe som også gjenspeiles med konseptnavnet Sildikon Valley. Med det som bakgrunn måtte den visuelle identiteten og kommunikasjonen gjenspeile nettopp dette, men likevel ha fokus på variasjonen og bredden som bedriftene tilbyr.

Sildikon Valley ble kjørt som kampanjer i sosiale medier (Instagram, Facebook og Snapchat) for å treffe de unge studentene. Det ble laget filmer (produsert av Vestbris), bildeannonser og egen kampanjenettside. Nettsiden har etter lansering hatt besøk av over 7000 fra hele landet.

Sildikon Valley-konseptet ble i midten av februar også presentert i Bergen og Trondheim. Dette under Haugaland Vekst og Haugesundregionens rekrutteringsarrangementer.

Audun Egenberg AD / tekst­forfatter Send e-post +47 922 20 703
Linn Sofie Hagen Olsen Kreatør / designer Send e-post +47 482 33 578
Ingrid Bertelsen Prosjektleder Send e-post +47 930 98 207
Kjetil Hetlevik Johansen Byråleder / rådgiver Send e-post +47 932 28 265
Stian Iversen Kreativ leder / kreatør Send e-post +47 932 10 003