Knut’n | Magasin

Knutsen OAS Shipping er et privateid rederi lokalisert i Haugesund. Med shippingvirksomhet på og nær mange av verdenshavene, har magasinet Knut’n i 20 år vært en viktig kommunikasjonsplattform for rederiet, både internt og eksternt.

Utfordring:

Rederiet Knutsen OAS Shipping har publisert internmagasinet Knut’n både på norsk og engelsk i over 20 år. Etter to tiår med få endringer, skulle publikasjonen i 2018 få en større ansiktsløftning. 

Løsning:

Vi fikk i oppgave å modernisere magasinet hva gjaldt format, papirkvalitet, typografi, layout og innhold.

Fra å ha alle artiklene både på norsk og engelsk skulle Knut’n i 2018 distribueres kun med engelskspråklig innhold. Dette skulle skje uten at magasinet nødvendigvis gikk ned i antall sider. Vi fikk dermed spillerom til å lage et visuelt attraktivt magasin med mer luft for å gi hver artikkel mer fokus. 

Formatet ble endret fra A4 til et bredere og høyere format som. I tillegg til å gi mer plass, hevet kvaliteten på produktet. Det var dessuten viktig at omslagets layout ga rom for enkel utskiftning av bilde fra gang til gang.

Vi designet også en egen Knut’n-logo. Denne skiller seg fra logoen til Knutsen OAS og gir magasinet en egen identitet samtidig som den knyttes til rederiets egen identitet. All innmaten følger en nøye utarbeidet grid.  Dette grepet gir mye kreativt handlingsrom på hvert oppslag, som også gjør at oppslagene blir enklere å sette opp i fremtidige utgaver med et konsekvent, gjenkjennelig uttrykk.   

PS! Knut’n ble tildelt gull i kategorien «Redaksjonell design» under reklame- og designkonkurransen Gullsild 6. april i år.

Bjørn A. Maurseth Art director / designer Send e-post +47 907 91 663
Marte Johansen Digital produsent Send e-post +47 991 68 930
Harald Martel Bersaas Innhold. / tekst­forfatter Send e-post +47 952 04 414