Garasjebryggeriet | Design

Da byens første bryggeri skulle lansere sine mange og smakfulle ølsorter på flaske i butikk, fikk Iversen Skogen oppdraget med å illustrere etiketter.

Etiketter for Garasje­bryggeriet

 

Garasje­bryggeriet er det første bryggeriet i Haugesund gjennom tidene. Bryggeriet har tidligere servert sine mange ølsorter fra fat i sjø- og kultur­­huset Høvleriet, vegg i vegg med bryggeriets lokaler. Etter å ha investert en halv million kroner i karbonerings­­utstyr, er Garasje­­bryggeriets øl nå flaske­klart og selges på flere av byens etablisse­menter.

Etiketter med lokal forankring

Vi i Iversen Skogen fikk i oppgave å designe flaskenes etiketter. Disse skulle identifiserer hvor haugalendingene kommer fra, uten å ta veien innom sild og vikinger, men heller si noe om det å komme seg ut i verden.

Etikettenes illustrasjoner er illustrert for hånd etter inspirasjon fra gamle sjømanns­­tatoveringer. Dette er tatoveringer som stad­­fester byens sterke sjømanns­­tradisjoner og samtidig bekrefter at dette er et ekte Haugesund-bryggeri. Innslaget av etikettens røffe bakgrunns­­tekstur gjen­speiler bryggeriets egen usminkede atmosfære. Motiver med sjømenn, -damer og -røvere blir gjerne assosiert med det å gå sine egne veier Dette er helt klart noe også Garasje­bryggeriet har valgt å gjøre.

Og hva er vel en garasje uten sin egen pin-up-plakat?

 

Etiketter for Garasjebryggeriet

Sjekk også ut etikettene vi laget for Salamander Bryggeri

Stian Iversen Kreativ leder / kreatør Send e-post +47 932 10 003
Steinar Iversen Designer / illustratør Send e-post +47 414 05 574
Trond Arne Friestad Kreatør / designer Send e-post +47 977 52 563