G. J. Løvvik | Bokdesign og illustrasjoner

Boken «Fra Hollywood til Haugesund» består av morsomme skråblikk og interessante anekdoter og fortellinger rundt Løvviks svært aktive rolle i lokalt, regionalt og og nasjonalt kulturliv, med hans hovedrolle i Den Norske Filmfestivalen i Haugesund som sin røde tråd.

«Fra Hollywood til Haugesund» er krydret blant annet med historier fra kultur­navn som Liv Ullmann, Kolbein Falkeid, Morten Krogvold, Finn Graff, Ulf Aas og Roar Hagen.

Iversen Skogen er stolte over å ha bidratt til Løvviks bok med blant annet illustra­sjoner fra Steinar Iversen og design av Andreas Mokleiv.

 

Fra Hammerborg om «Fra Holly­wood til Hauge­sund»

På bokens bakside kan du lese følgende handlings­beskrivende ord fra historikker Morten Hammerborg:

«Hvordan ble Haugesund – av alle steder! – hjembyen til Den norske filmfestivalen? Hvordan evnet byen å erobre en nasjonal festival og en plass i den nasjonale bevisst­heten som en festivalby?

Hvor hadde Haugesund vært uten Den norske film­festivalen og hadde Haugesund hatt film­festivalen hvis det ikke hadde vært for Gunnar Johan Løvvik? Svaret på disse spørsmålene overlates til leseren. Men en ting kan slås fast: Film­festivalen hadde slett ikke vært den samme uten Løvvik.

Fra Hollywood til Haugesund er verken et forsøk eller en versjon av historien om Film­festivalen i Haugesund. Denne boka er en samling anekdoter og fortellinger som løs­sluppent og uhøytidelig skisserer opp et langt liv i film­festivalens og kultur­livets tjeneste.

Franske film­divaer, eksentriske kunstnere, britiske agenter og et brennende engasjement for film og kultur. Godt krydret med skrå­blikk og betrakt­ninger fra festivalens nære venner og observatører. Bak den lekne pennen og munterheten som preger kino­sjefens, kultur­sjefens og festival­sjefens historier, er det alltid en stø kurs og fire hoved­roller: Haugesund, lokalt og regionalt kulturliv, film­festivalen og Amanda.»

«Fra Hollywood til Haugesund» er trykket av HBO AS og utgitt på Damocles Forlag v/ Alexander Urrang Hauge.

Andreas Mokleiv AD / prosjektleder Send e-post +47 901 85 302
Steinar Iversen Designer / illustratør Send e-post +47 414 05 574