Frontend-utvikler Henrik den 17.

fredag 20. april 2018

Iversen Skogen har her gleden av å presentere Henrik Boelsmand – vår nye frontend-utvikler, som sammen med Lasse vil arbeide på vårt kontor i København. Vi ønsker Henrik velkommen til Iversen Skogen-kollektivet som vår 17. ansatte og gleder oss stort til å dra nytte av hans ekstremt gode ferdigheter i det digitale og visuelle landskapet.

– Hvordan fant du veien til Iversen Skogen eller omvendt?
– Gjennom han flinke fyren som heter Lasse, som nå er min kollega, startet jeg å arbeide freelance for Iversen Skogen fra København.

*Det bør nevnes at det var Lasses lærer som først tipset ham og oss om en ekstremt dyktig kar i Køben som het Henrik.

– Hva gjorde du før du startet å jobbe i byrået?
– Jeg har arbeidet som freelance utvikler i 3 år, samtidig som jeg også har arbeidet for startups og større IT-virksomheter i Danmark. Foruten dette har jeg tatt en bachelor i web­utvikling.

– Du er halvt norsk og har bodd i Norge tidligere?
– Stemmer. Jeg er født i Bergen og min mor er norsk. Men min far er dansk, og han savnet visst de røde pølsene og billig øl. I hvert fall flyttet vi til Danmark da jeg var bare ett år gammel.

– Hva gjør en frontend-utvikler?
– En frontend-utvikler befinner seg i feltet mellom det tekniske og det visuelle. Det er vi som sørger for å programmere grense­snittet og det som brukerne ser på skjermene sine. Samtidig er frontend-utvikler en betegnelse for hvilke programmer man arbeider med under sin programmering, og en frontend-utvikler vil gjerne arbeide med HTML, CSS og JavaScript.

– Hva var det som gjorde at du fikk interessen for koding og annet frontend-relatert?
– Jeg har alltid interessert meg for den digitale verden og av å skape min egen versjon av den. Koding har nettopp blitt mitt «weapon of choice».

– Er det deiligere å være norsk i Danmark enn dansk i Danmark?
– (Henriks svar:)

– Hvis jeg sier stack, hva sier du da?
– Overflow

– Du og Lasse har allerede hatt hele Haugesund-avdelingen på besøk i København, samtidig som dere to har hatt en liten uke på kontoret i Norge. Hva er ditt terning­kast over dine nye kolleger?
– Jeg gir alle mine nye kolleger topp­karakter, med unntak av Lasse. Han er lidt en klam fyr.