Den fantastiske festivalen i Vangen

mandag 27. august 2018

Med høy og lav frekvens i stereo, holdt Den festivalen i Vangen et svært behagelig kvelertak på oss haugalendinger i helgen. Noe skal nok på Årabrot etter dette deilige spetakkelet, men de gode minnene om bjørner, elektriske øyne og farger som ble røde vil det snakkes om i gater og mellom tofter, herfra til Sundfør, helt til Den fantastiske festivalen i Vangen igjen (Ein)herjer.

Som så mange andre, har hele Iversen Skogen tilbragt helgen mellom scenene, trærne og tonene i Vangen. Fantastiske artister, energiske arrangører og frivillige og de mange smilene blant publikum gjorde dette til kanskje verdens triveligste musikkfestival.

(Se galleri med Grethe Nygaards foto fra festivalen og av grafisk materiell nederst i saken) 

Måtte finne ei skulder å grine på

Hvordan har så festivalledelsen det dagen derpå?

– Vi sitter med en fantastisk følelse. Vi hadde en drøm om hva vi skulle levere, og den har vi oppfulgt til punkt og prikke. Haugesund sov ikke mye denne helgen, og vi føler oss sikre på at vi har gjort noe som byen vil oppleve igjen, smiler styreleder i Den festivalen i Vangen, Henry Røthing.

Arrangørenes foreløpige grovtelling forteller at det fredag var 1.200 besøkende, lørdag hele 2.500 mens antallet publikummere søndag lander et sted mellom 700 og 800.

Festivalsjef Steinar Liadal oppsummerer festivalen på følgende vis:

– Fytti, for ei deilig helg. Arrangementmessig har den vært helt formidabel. I går måtte jeg bare finne meg ei skulder hvor jeg kunne grine og blåse ut. Helt vilt.

Godt over 50 frivillige har bidratt med tynt og tykt både i forkant, under og etter festivalen.

– En helt utrolig gjeng. De har gitt alt av seg selv. Uten dem hadde det aldri blitt noe festival i Vangen, roser Røthing.

Mange positive henvendelser

De fleste frivillige har allerede sagt at de stiller ved den neste festivalen i Vangen.

– I tillegg har det kommet folk bort til oss og spurt om det er noe de kan bidra med der og da, og at de blir med i frivillighetskorpset neste år.

Ja, for det blir Den festivalen i Vangen også i 2019?

– Det er selvsagt økonomiske hensyn som må vurderes blant all jubelen, men det meste ligger til rette for å gjøre festival igjen også neste år, bekrefter Røthing.

Hør søndagens Radio 102-intervju med Liadal og arenaansvarlig Hanne Eidsvåg Andersen

Styrelederen kan informere om at det også er kommet henvendelser hva gjelder sponsorer for ev. kommende utgaver av festivalen.

– Vi har fått konkrete meldinger fra potensielle sponsorer, uten å løfte en finger. Det tyder jo på at folk har likt det de har opplevd i helgen og at dette er noe de vil være med på og løfte videre.

– Ubetalelig arbeid

Som i fjor har vi i Iversen Skogen hatt gleden og oppdraget med å lage profil og identitet til festivalen og dens tilhørende merch, samtidig som vi har stått for brorparten av dens markedsføring. 

– Arbeidet dere i Iversen Skogen har gjort er helt ubetalelig, berømmer Liadal.

Tusen takk. Og takk det samme, sier vi da.

Den festivalen i Vangen

Den festivalen i Vangen

Den festivalen i Vangen

Den festivalen i Vangen

Den festivalen i Vangen

Den festivalen i Vangen

Den festivalen i Vangen