– Blir inspirert i sykkelshortsen

onsdag 27. juni 2018

I sommer har vi i Iversen Skogen gleden av å ha snart 16 år unge Victor Berland som sommer­vikar hos oss. Victor er blant mye en kløpper på WordPress og slenger seg på sykkelen om han er på villspor.

Victor Berland - sommervikar hos Iversen Skogen sommeren 2108

– Jeg ble ferdig med ungdoms­skolen for knapt en måned siden, og jeg kan ikke si at jeg savner matte­timene og algebra noe særlig. Det skal sies at det sikkert blir noen flere slike timer på videre­gående også. Samtidig tenker jeg at noen medie­timer i uka på utdannings­programmet «Medier og kommunikasjon» vil kompensere for det.

Hvordan trives du med sommer­jobb hos Iversen Skogen?

Til tross for at jeg bare har vært her et par dager, har jeg hatt det svært kjekt. Gode og kompetente kolleger, og ikke mist god lunsj har gjort dette til noen svært kjekke dager. I skrivende stund har jeg heldigvis kun fullført en liten del  av mitt opphold hos ISR og ser fram til fortsettelsen.

Du jobbet hos ISR også i fjor. Hvilke oppdrag er det du arbeider med?

Da jeg var på besøk her i desember var det i regi av skolen, i form av jobb­dager som alle 10. klassinger i Rogaland skal ha. Etter å ha vært hos iDrift Web tidligere på året, valgte jeg Iversen Skogen for å se hvordan det var å arbeide i et reklame­byrå. Fra første dag ble jeg satt til å utvikle en WordPress-mal, og det er det jeg skal gjøre i sommer også. Akkurat nå holder jeg på med å utvikle en «boilerplate» (mal) for å effektivisere utviklingen.

Hva er du god på, og hva liker du best å jobbe med?

Utvikling av web­sider er mitt hoved­område og er også det jeg liker best. Preferansene mine lener nok lenger mot «front-end utvikling». Altså utvikling av den delen brukeren ser. Jeg har i det siste også blitt mer interessert i data­sikkerhet og servere. Det får imidlertid forbli en hobby inntil videre og være noe jeg putler på med på fritiden.

Fritidsinteresser?

Det går svært mye i data og koding, men det kan i blant bli for mye for både kropp og sinn. Da drar jeg ut på en sykkel­tur, som oftest på lande­veis­sykkelen. Selv om noen nok vil si at to kontrasterende hobbyer som design/utvikling og sykkel ikke passer sammen, har jeg merket at jeg blir inspirert når jeg er på villspor. Enten det er gjennom bruk av lyd­effekter eller video, så har nok timene i sykkel­shortsen bidratt litt.

Har du reiseplaner i sommer? 

Etter mine uker her hos Iversen Skogen, venter en flytur til Frankrike. Hovedsaklig for å besøke familie, men også som sol­flyktning. 13 grader, skyer og regn er ikke akkurat det flotteste sommer­været.